נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

09/10/2004 | 14:19 | מאת: הילה

שלום, הינני בחורה בת 23. אני סובלת מנסיגת חניכייים בכל הפה. הדבר ניכר ביותר בשיניים הקידמיות בלסת התחתונה. זאת נאמר לי ע"י רפאת השיניים שלי. נאמר לי על ידה כי ניתן לעצור את הנסיגה, אך לא לתקנה אלא על ידי ניתוח, וכי העצמות חזקות. אבקש לקבל עייצות מה ניתן לעשות בנידון, מה לאכול, באיזו טמפרטורה, איך לצחצח שיניים וכל דבר אפשרי, על מנת לעצור זאת ואפילו לתקן. אוסיף כי בעבר טופלתי ע"י אורטודנט ליישור השיניים, וכי באופן כללי השיניים שלי בריאות למעט 2 סתימות בשיניים טוחנות, וכתר בשן קידמית שהשורש שלה עקום. תודה לכל המגיבים.

13/10/2004 | 12:46 | מאת:

הילה שלום, את מצב הנסיגות ניתן לשמר ע"י פגישות שיננית כל 3 חודשים ועבודה טובה עם מברשת שיניים ועזרים נוספים שימליץ המומחה לחניכיים/ שיננית. אין קשר לאוכל.

30/11/2004 | 08:38 | מאת: שרונה

כתוצאה מכתר נוצרה דלקת חניכיים והחניכיים נפוחות באזור הכתר מה הטיפול הנכון - ניתוח חניכיים שמוריד את גובה החניכיים מסביב לכתר או הוצאה של הכתר וניקוי עמוק של החניכיים כך שהאזור ירגע סתימת השורש הינה טובה