ריח רע בפה!!??

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

02/08/2004 | 14:17 | מאת: יניב

שלום לך ד"ר .... אני נשוי כמעט שנתיים לפני שהתחתנתי בזמן ההיכרות עם הארוסה שלי הייה כמה פעמים נשיקות פה ואפילו ארוכות ואז בכלל לא הרחיתי ולא הרגשתי שום ריח פה לארוסתי אחרי שהתחתנו בזמן כמעט בחודשיים שלוש התחלתי לריח ריח רע לפה של אשתי וזה מאוד משגיע אותי אותי כי אני נגעל ואפילו מרגיש להכיא עד עכשיו לא אמרתי לאשתי שיש לך ריח רע בפה כי לא רוצה שתיפגע ואני כמעט שנה וחצי אולי פעם או פעמים יכולתי להתנשק איתה ורוב הזמן קשהיא מנסה להתקרב אלי אני דוחה אותה והיא מאוד נפגעת ומתחילה לבכות והיא חושבת שאני לא אוהב אותה ומקימים יחסי מין בלי שום נשיקה בפה ....אני לא יודיע מה לעשות בדבר זה ואיך אפשר להגיד לה ומה הטיפול.... אגב אני רמזתי לה כמה פעמים שצחצוח שיניים הרבה זה טוב ואכילת מסטיק זה טוב לפחות שיעלם קצת ריח הפה ..... ויש דבר שחייב להגיד שהריח פה של אשתי זה לא כול הזמן זה שבוע בחודש אין ריח ושאר החודש יש ריח .......אני מאוד מבקש לעזור לי ואודה לך מראש .....

05/08/2004 | 17:30 | מאת: לירז

הי יניב ,אומנם אינני רופאה אלא שיננית בקרוב והכן הבעיה אותה אתה מתאר מאוד לא נעימה.במידה ויחסיך עם אישתך הם טובים ופתוחים מדוע אינך מדבר איתה על הנושא? אני בטוחה שהיא היתה נפגעת פחות לשמוע את הסיבה האמיתית לכך שאינך מנשק אותה ,מאשר לחיות עם ההרגשה שאולי אינך אוהב אותה.,והרי ביחד הייתם יכולים לפתור את הבעיה בצורה טובה יותר. רוב האנשים שסובלים מריח פה ביכלל לא מודעים לבעיה וחבל שחברים ובמיוחד משפחה קרובה לא אומרת דבר לאדם אותו הם כל כך אוהבים. קימות הרבה סיבות לריח פה-חוסר צחצוח,חידקים על הלשון,אכילה מרובה של מזונות בעלי ריח לא טוב ולפעמים המקור הוא -מהקיבה עצמה ללא קשר להיגיינת הפה. חשוב מאוד במיקרים אלה לצחצח את הלשון (אפילו עם מברשת שיניים רגילה)ולהשתמש בשטיפות פה כדוגמת אסותא למשל שממש מיועדת לבעיה זו,חשוב להשתמש בחוט דנטלי ולעבור ניקוי שיניים אחת לחצי שנה אצל שיננית(כמוני).במידה וכל זה לא עוזר יכול ליהיות שהבעיה נובעת מהקיבה או מדרכי הנשימה,ואז יש לגשת או לרופא שמתמחה בריחות פה או לרופא אף אוזן גרון... מקוה שעזרתי מעט ובהצלחה.

02/10/2004 | 22:49 | מאת:

יניב שלום, ראה תשובותיי בפורום לגבי בעיית ריח-רע. לרוב הטיפול המקומי עוזר, אך אם עדיין ישנה בעייה יתכן וזה מבעיית חניכיים (ואז להתייעץ עם מומחה לחניכיים) או ריח רע מהקיבה (ואז לפנות לפרופ' מל רוזנברג מת"א לבדיקה יסודית של הריח -רע. בכל מקרה כדאי לשתף את בת הזוג ברגשות שלך ולנסות לפתור את הבעיות יחד, בסה"כ זו בעיה הניתנת לפתרון.