כאב חזק בחניכיים העליונות

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

04/06/2004 | 14:44 | מאת: יעל

שלום, האם יכול להיות אפטה שהיא לא פצע לבן? אני לא מצליחה לאכול המקום מגורה , וזה בשני מקומות שונים בפה. משחת אורוקט עוזרת מאוד להרגיע את הכאב. מעבר לכך אני בהריון. האם התופעה מוכרת? תודה יעל

13/07/2004 | 00:11 | מאת: לירז

לא ממש ציינת מהו מיקומם של הפצעים,ממה שאני יודעעת לרוב האפטות הן כן עם אזור לבן במרכז ,כך שלפי התיאור זה לא נישמע כמו אפטה. יש הרבה תופעות בפה שיכולות להיתבטא במהלך הריון ואולי זה קשור ויכול ליהיות שמדובר ביכלל על נגע מרקע של טראומה כמו נשיכה או לעיסה של המקום או כוייה. בהקשר ל-ORACORT היא הכן מישחה טובה לאפטות ,אך אני לא בטוחה שהיא כל כך בטוחה לשימוש בזמן הריון. כדאי שתיבדקי את זה.

28/07/2004 | 12:07 | מאת:

יעל שלום, האפטה מתקלפת יחסית מהר ונשאר כיב שכואב מספר ימים וחולף. במידה ולא חולף לאחר כ-10 ימים יש לפנות לרופא מטפל.