כאבי חניכיים בלסת התחתונה ונסיגה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

09/05/2004 | 15:04 | מאת: ערן

ד"ר שלום רב מיזה שבועיים אני סובל מתחושה לא נוחה (רגישות וכאב קל) בחניכיים התחתונות. בביקור אצל שיננית לפני כחודשיים היא אמרה לי שמתחילה לי נסיגת חניכיים. במבט, אכן החניכיים שלי נסוגו בכ-2-3 מ"מ (לפי מיטב ידיעתי). קצת היסטוריה רפואית: לפני כ-4 שנים היה לי גשר בלסת התחתונה שבנויה במנשך הפוך (כמו הפרשן הידוע מליניאק). השיניים שלי היו כלפיי חוץ בכ7 מ"מ והחזירו לי אותם פנימה(לאחר שלא הסכמתי לניתוח לסת). עליי לציין כי יש תורשה של נסיגת חניכיים במשפחתי. כיצד מונעים נסיגה שכזאת? האם זה קשור בניתוח? תודה מראש

09/05/2004 | 15:05 | מאת: ערן

סליחה, פרופ' (ולא ד"ר)

28/06/2004 | 23:38 | מאת:

ערן שלום, באופן כללי יתכן קשר בין יישור שיניים לנסיגות (רצסיות) ממליץ על בדיקה וטיפול ע"י מומחה לחניכיים.