השן נעקרה. כמה זמן עד לשתל ?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

05/05/2004 | 17:29 | מאת: אייל

05/05/2004 | 17:40 | מאת: אייל

כבר מספר חודשים אני מבקר במרפאות שיניים לצורך בירור לגביי שתל במקום שן גדולה שנעקרה. הוסבר לי שאי אפשר להשאיר את החלל בפה וצריך לעשות שתל או גשר. הבעייה שהעסק הזה מאוד יקר, והדרך היחידה להוזיל את העלות היא על-ידי פנייה לרופא שיניים רגיל, שאינו כירורג. נראה לי שכל התחום הזה ממש פרוץ והמחירים מופקעים, גם בבתי-חולים. שאלתי היא האם הטיפול חייב להיות מבוצע על-ידי כירורג/ מומחה חניכיים, או שאפשר לפנות לרופא שיניים רגיל ללא דאגה ? כמו-כן אשמח אם תוכל להסביר מהו הנזק שנגרם כתוצאה מאי-טיפול לאחר העקירה.

28/06/2004 | 23:31 | מאת:

אייל שלום, אתה יכול לבחור את הרופא שיניים שאתה רוצה שיטפל בך, אך יש הבדל בין רופאי שיניים כלליים למומחים בתחום (בד"כ). תלוי כמובן במצב בפה, אך יכול להגרם נזק של תזוזת שיניים, בקיעת שיניים מהלסת הנגדית ואף קריסת הצד הלעיסי.