סדק בעצם השן

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

04/05/2004 | 16:00 | מאת: שגיא

שלום רב היה לי חשש כי יש סדק בשורש שן 15 . ערכתי בדיקה אצל אנדודנט אשר שלל אפשרות זו( כלומר לא מצא סדק בשורש השן). שחזור האירועים שגרם לכאבים עזים באזור השן: לעיסה בשוגג של גרעין אפרסק שנתקע לי עמוק פנימה באזור השן. מאותו יום ואילך יש לי כאבים עזים באזור. השאלות א. האם הכאב העז עשוי להיות כתוצאה מדלקת בעצם המחזיקה את השן וברקמות שבסביבתה. כיצד ניתן בכלל לאבחן דלקת באזור עצם השן. ב. האם יתכן שכתוצאה מלחץ חזק על שן יגרם סדק/שבר בעצם המחזיקה את השן מבלי שהשן עצמה תינזק. האם יש אפשרות לאבחן שבר/סדק שכזה. ג. מהו הטיפול הראוי למצבים המתוארים ב- א, ב, לעיל ( דלקת/סדק/שבר בעצם המחזיקה את השן). בברכה

28/06/2004 | 23:22 | מאת:

שגיא שלום, הכאבים שלך הם כנראה מהשן ולא מהעצם. יתכן וכתוצאה מאכילת דבר-מה קשה יגרם נזק לשן(סדק). יתכן גם שהיתה שם דלקת כל הזמן והכאבים התחילו דווקא עכשו. ממליץ על הפנייה לפריודונט לצורך בדיקה וטיפול.