נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/04/2004 | 21:59 | מאת: אתי

יש לי ארבעה כתרים בשיניים הקדמיות העליונות, זה בוצע בהמלצת רופא השיניים שלי לשעבר, כדי להאריך את השיניים שיהיו יותר אסטתיות, בדיעבד, זו הייתה טעות. כיום יש לי נסיגת חניכיים, החניכיים אדומות - סגולות, למרות שאני מקפידה מאוד על צחצוח השיניים 3-4 פעמים ביום, אני לא רואה שיפור במצב שמעתי שניתן לעשות ניתוח לשיפור המצב. האם אין טיפול פחות דרסטי? מה עלויות הניתוח? האם הוא מבוצע גם במסגרת קופ"ח?

27/05/2004 | 16:51 | מאת: פרופ' אלי מכטיי

אתי שלום יתכן והבעיה היא פגיעה "במרווח הביולוגי", כלומר הכתרים "יושבים" עמוק מדי בתוך החניכיים וגורמים לדלקת מקומית. יש צורך בבדיקה קלינית לאשר זאת. במידה וזו הבעיה יש צורך בניתוח "הארכת כותרות" דבר שיתכן ויפגע אסתטית בכתרים הקיימים ויהיה צורך להחליפן. כל רופא גובה תשלום שונה עבור הטיפול, ומומלץ להבדק לפני כן ע"י רופא מומחה לחניכיים. הניתוח מבוצע גם בקופות חולים.