@@ חניכיים לא בריאות!!!!!@@

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

06/04/2004 | 21:22 | מאת: ענת

בעקבות טיפול ממושך בפרדינזון,יש לי נסיגת חנייים. שאלותי: 1.האם נסיגת חניכיים היא מחלה בפני עצמה? האם יש לזה השלכות על השיניים? 2.אני לא שותה יותר פרדינזון,האם הנסיגה יכולה להרפות או להעלם? 3.איך אני יכולה לקבוע אם יש לי מחלת חניכיים?(שבוע הבא אני אצל רופא שיניים) החניכיים שלי לא נפוחות,לא אדומות,שאני מצחצחת שיניים בזמן האחרון יש לי דימום מעל שן אחת(שהיא כתר)(האם חניכיים מעל כתרים,אמורים להיות רגישות יותר? 4.האם עצם השימוש בפרדינזון פוגע בחניכיים? תודה וחג שמח ענת

20/04/2004 | 00:07 | מאת:

ענת שלום, 1. מחלת חניכיים היא מחלה בפני עצמה הפוגעת והורסת את מערכת התמיכה של השן. 2. בספרות הדנטלית לא נמצא קשר שלילי ישיר בין סטרואידים ומחלות חניכיים. 3. רצוי להבדק ע"י רופא מומחה לחניכיים כיוון שהסימנים הקליניים לא תמיד מופיעים.