ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

09/12/2003 | 08:09 | מאת: י.

שלום, מקווה שאוכל למצוא בפורום הזה פתרון לבעיה שלי. למרות שאני עושה ניכוי אבן פעמיים בשנה, מצחצחת שיניים בכל הזדמנות, משתמשת בחוט דנטלי, לועסת מסטיק, עדיין אני מרגישה טעם רע בפה, ויועדת שמי שנמצא בקרבתי, מרגיש ריח רע. לא נוח לי עם זה. גם לא נעים כל הזמן ללעוס מסטיק, כי זה עוזר ל20 דקות. אני עובדת עם קהל, וזה לא מנומס לדבר עם מסטיק בפה. האם ישנה המצאה רפואים שיכולה לעזור לי? תודה וסליחה על אורך השאלה.

10/12/2003 | 20:48 | מאת:

ריח רע מהפה נובע מפעילות חיידקים הנמצאים בכיסי חניכיים או מהקיבה אך ברוב המקרים הריח מגיע מגב הלשון. על מנת לפתור את בעיית הריח מגב הלשון יש לצחצח את הלשון ולהגיע עם מברשת השיניים עמוק (עד לנקודת רפלקס ההקאה). ישנם מספר עזרים שניתן להשתמש בהם לצחצוח הלשון אותם ניתן להשיג בבתי המרקחת.

14/12/2003 | 22:11 | מאת: אתי

14/12/2003 | 22:14 | מאת: אתי

הבעיה נפוצה. ונדמה כי כל כך הרבה אנשים סובלים ממנה. אם יש ריח רע, ואין שום בעיות חניכיים, איןשום בעיות בקיבה וכל מה שעושים ממש לא עוזר, מה עושים? איך מנטרלים ריח קבוע? > >

14/12/2003 | 22:17 | מאת: אתי

כשתקבלי תשובה תשלחי אותה גם אליי.

20/12/2003 | 14:19 | מאת: י.

אתי, קראי את התשובה. האמת, ציפיתי שיספרו לי על התרופות החדשות, אולי על טיפול שלא ידענו עד כה... טוב, אנסה לצחצח את הלשון. בתקווה שזה יעזור, גם לך, כל טוב! י.

25/12/2003 | 22:29 | מאת: מוטרד מקרה דומה

אני בן 26 וממש סובל מזה לאחרונה פניתי לפה ולסת. ביקשו בדיקות של דם גם בדיקת גסטרו לדרכי עיכול עשיתי כל הבדיקות הכל תקין חוץ מחוסר בברזל יש לי שאלה אלייך? האם יש לך עצירות מדיי פעם? האם יש לך על הלשון שכבה לבנה? האם מרגישה דם בפה שאת יושנת? נא לחזור אליי כי זה גם מעניין אותי בהצלחה לך תרגישי טוב

31/12/2003 | 13:47 | מאת: שירן

מאחר ואני סובלת מאותה תופעה רציתי להתיעץ איתך אני בת 23 אני סובלת מאז שאני זוכרת את עצמי מריח פה וניסיתי כבר הכל היגינת הפה שלי מעולה אני מנקה את הלשון נמנעת ממוצרי גבינה משתמשת במסטיק ובסוכריות שעוזרים בדיוק לרבע שעה אפילו הלכתי למרפאה שמתמחה בנושא והעצות שלהם היו לשמור על היגינת פה וכמו שאתה מבין לא עזרו בכלל( הבדיקה שהם עשו רק הראתה שאני סובלת מהתופעה אבל עצות פרקטיות כמו תרופות או דבר דומה לא היה להם ) רציתי לדעת איך אתה מתמודד עם הבעיה כי לי היא גורמת סבל רב אני נמנעת מקשרים חברתים גם בגלל הבעיה וגם בגלל החשש שאולי מדובר במשהו מדבק ואין לי רצון לגרום למישהו נוסף את הסבל איך אתה מתמודד? אשמח עם תעזור לי כי אני ממש מיואשת