פצע מתחת לתותבת התחתונה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

01/12/2003 | 14:42 | מאת: דב +88

טכנאי שיניים עשה לי ריפוד קשוח על הפרוטזה התחתונה "הרוקדת". מספר ימים הייתי מאושר... לצערי הופיע לחץ משני הקצוות. הטכנאי השחיז את המקומות, ושוב נהניתי מספר ימים...הפעם הופיע פצע במקום אחר מתחת לפרוטזה. הטכנאי המליץ לשטוף את הפה עם תמיסת מלח, אבל זה עזר כמו כוסות רוח למת... החלטתי לפנות למרפאה רצינית (מסונפת לקופ]ת חולים הכללית. הרופא איתר את המקום הלוחץ על הפצע , השחיז אותו וחשתי הקלה . נוסף לזה הוא רשם לי משחה (ארקורט), אותה מרחתי באדיקות לפי ההוראות. כעבור שבוע חזרתי שוב לרופא, לשם השחזה נוספת . (הוא בצדק נזהר מלהגזים). מאז חלף שבוע בערך. הפסקתי בשימוש במשחה , הלחץ הוא אולי קצת יותר קל, אבל אין סימן שהפצע "רוצה" להתרפא... אינ מרגיש בנוח להתריד את הרופא פעמים נוספות (אגב: כל הטיפול אצלו לא עלה על 34 ש"ח!) . אהיה אסיר תודה ,אם תואילו לענות לי על מספר שאלות: 1.האם רצוי להמשיך להשחיז עד ליצירת שקע עבור הפצע בפרוטזה? 2.האם מומלץ להמשיך במשחה (הדי גואלית)? 3.הפצע הוא בצבע לבן עם "לוע" במרכז. הוא מציק לי , אבל אפשר לחיות עם זה ( אני משתדל ללעוס בצד השני) . מה לעשות כדי בכל זאת להיפטר ממנו? 4.האם מומלץ להזמין תותבת חדשה (העליונה היא בסדר), או לבקש ריפוד מחדש - ואיזה סוג ריפוד גמיש או קשיח? (אני אהיה בפברואר 2004 בן 89 , אולי חבל כבר להשקיע בי?)

03/12/2003 | 09:17 | מאת:

אאאא

08/12/2003 | 18:29 | מאת: יצחק בר

8.12.03 18:25 לצערי לא הצלחתי לקלוט את תשובתכם גם לפי הכתובת החדשה... אהיה אסיר תודה, אם תעבירו את תשובתכם ישירות על המסך, ולא לכתובתי בדואל. בתודה מראש ובכבוד רב "יצחק בר"