זיהומים בשורש השן

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

15/02/2004 | 22:54 | מאת: גיל

באופן סיסטמטי אני עוקר את השיניים עקב זיהומים שנוצרים בשורשי השינים שלי - רק אלו שעברו טיפולי שורש. כיום רופא השיניים שלי רואה תהליכים דלקתיים בעוד שלוש שיניים ומבקש שעאשה חידוש לטיפול שורש. אני כבר קצת מיואש ומבולבל. אם אני דוחה את טיפולי השורש, למה לחדש? כל טיפול כזה עולה המון ושוב צריך כתר חדש. אולי פשוט עדיף לעקור את כל השיניים ש"נדבקו" בזיהום ולשים שתלים? שתלים דווקא מחזיקים לא רע אצלי (בינתיים). תודה

16/02/2004 | 22:31 | מאת:

גיל שלום, רצוי מאוד לשמור על השיניים הטיבעיות ולא לעקור אף שן. את הטיפולי שורש רצוי שיעשה רופא מומחה לטיפולי-שורש כאשר הסיכויים לטיפולים מוצלחים (בפעם הראשונה) גבוהים מאוד, במיוחד אם היו לך נסיונות לא טובים עם טיפולי-שורש. בנוסף, גם שתלים יכולים להזדהם ולהכשל.