פצע מוגלתי בחניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

21/11/2007 | 12:38 | מאת: נעמי

שלום! יש לי בחניכיים מעל לשן הקדמית מן פצע שמתמלא כל הזמן במוגלה.הרופא אמר שחייבים לטפל בזה. השן עברה בעבר טיפול שורש, והפתרון של הרופא זה לעשות טיפול שורש חדש ואז להוציא את כל האזור שבו נוצרת המוגלה מתוך החניכיים ולהשתיל במקום האזור הזה עצם. לפי מה שהוא אמר ההשתלה עלולה לא להצליח ואז חייבים לעקור את השן ולהשתיל חדשה. ואם לא אטפל בה, האזור שמייצר מוגלה עלול להתפשט לשיניים הקרובות... האם יש אפשרויות אחרות???

21/11/2007 | 13:17 | מאת: ד"ר שי פרנקנטל

נעמי שלום, הטיפול המוצע לך הוא הטיפול הנכון. ממליץ לך לעשות את הטיפול אצל מומחה לטיפולי שורש עם מיקרוסקופ שיעשה טיפול שורש חוזר טוב והוא גם עושה אפיסקטומי (כריתת חוד השן) בעזרת מיקרוסקופ. הטיפול מצליח באחוזים גבוהים יותר כך.

29/11/2007 | 10:09 | מאת: שלומית

שלום רב! אני סובלת מדימום מתמשך בחניכיים העליונים והתחתונים כבר חודשיים. הייתי אצל שיננית ועשיתי ניקוי אבן שן עמוק ב-2 טיפולים תוך חודש ימים. הדימום לא פסק ,וכשבוע וחצי לאחר הטיפול השני ביקרתי אצל רופא השיניים שלי המומחה בבעיות חניכיים,והוא לא מצא שום בעיה מיוחדת. הדימום מופיע בכל שעה משעות היום ללא קשר לאכילה או צחצוח. לעיתים עם הקימה בבוקר משינה הפה די מלא בדימום. מה לדעתך יש לעשות?

10/09/2010 | 18:18 | מאת: הילה

שלום רב, גם אצלי בדומה לאורלי התפתחה דלקת ולאחר מכן מוגלה בשן (תחתונה) שעברה טיפול שורש בעבר. האם מטרתו של טיפול השורש היא לא למנוע את הופעתן של דלקות אלו? ואם דלקת שכזו הופיעה, האם אין זה סימן לכך שטיפול השורש או שהכתר לא בוצעו כראוי??