בלוטה בחניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

14/09/2007 | 03:06 | מאת: רונית

יש לי בלוטה בחניכיים, היא כואבת רק במגע, או כתוצאה מלעיסה באיזור - מה זה יכול להיות ? רופא השיניים שלח אותי לעשות צילום סטאטוס... האם צילום כזה מראה כל דבר? - ציסטה למשל? האם זה יכול להיות בעייה בשורש השן ואז צריך אפיסוקטומי? מהם הסיכויים להצלחה באפיסוקטומי? אודה לתשובתכם

14/11/2007 | 11:21 | מאת: ד"ר שי פרנקנטל

רונית שלום, אני מתנצל על הזמן הממושך שלקח לי לענות. צילום סטטוס זה הצילום המתאים לכך. יתכן וישנה בעיה בשורש השן, לפעמים פותרים אותה עם טיפול שורש חוזר (אני מבין שיש שן שעברה טיפול שורש כבר וכתר) ולפעמים אפיסקטומי. הסיכויים באפיסקטומי הם כ-80%.