ניתוח או השתלה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

27/07/2007 | 18:58 | מאת: יוסי

שלום ד"ר . יש לי שאלה בנושא ניתוחים והשתלות. אני בן 55 שנה ולטענת רופא מומחה לחניכים עלי לעבור ניתוח בחניכים עקב כיס עמוק בנסיון להציל את העצם . המומחה השני טוען שאין טעם בניתוח ויש לעקור את השן ולהשתיל שתל מאחר וגם אם אעבור ניתוח לבסוף אצטרך שתל כי הפגיעהב בעצם קיימת ואסור להמתין ועדיף לבצע שתל כל זמן שיש עוד עצם , המומחה השלישי טוען שבשלב זה אין צורך בניתוח ויש לעבור טיפולי שיננית והקצאות (שעברתי כבר וזה לא עזר) ולשמור בשלב זה על הקיים . בקיצור אני הולך לאיבוד . מה השיקולים של 3 המומחים בנתינת ההצעות שלהם ? תודה

01/08/2007 | 09:57 | מאת:

יוסי שלום, כפי שאתה נוכחת לדעת יש מגוון דעות וכנראה המצב הוא לא חד משמעי לגבי השן ועתידה. במצב כזה אני נוהג לעשות ניתוח לבדיקת השן ולראות אם ניתן להצילה, ואם לא ניתן אז לעקור, ובמידת הצורך להוסיף עצם בזמן העקירה לצורך שתל עתידי. בכל מקרה אם יש כיס עמוק לא להשאיר כי המצב יחמיר.