פצעים חוזרים ונשנים בפה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

19/07/2007 | 02:34 | מאת: אפרת

שלום רב ,שמי אפרת בשנה האחרונה התחלתי לסבול מפצע בחיך השמאלי שבפה . בכל חודש יוצא לי פצע . מעין שלפוחית שקופה שמתנפחת וכל פעם מגיעה לגדלים שונים. השיא היה שלא יכולתי לסגור את הפה בגלל שהיא התנפחה מאוד . השלפוחית ממשיכה להתנפח תוך כדי שהיא שורפת מאוד ולפעמים עד שאני לא מפוצצת אותה בעצמי היא לא מפסיקה להתנפח . אחרי שהיא מתפוצצת נשאר לי פצע לבן בפה מעין אפטה ענקית שמלווה אותי למשך שבוע שבו אני סובלת ומתקשה לאכול בגלל ששורף אני נעזרת בתכשיר הומופאתי שקניתי בבית המרקחת לצורך הרגעה של המקום אך הפצע לא עובר וחוזר בכל חודש מחדש . לאחר שקראתי באינטרנט על חשש לסרטן הפה ניגשתי לרופא המשפחה הוא אמר לי שיכולות להיות 4 סיבות לכך : מחזור לחץ נפשי חום או בעיה עם הכדוריות דם הלבנות ולכן הוא הציע שאני אערוך בדיקות דם עשיתי בדיקות דם ורופא המשפחה אמר "שהתוצאות טובות מאוד למרות שיש בעיה קטנה במערכת החיסונית בכדוריות הלבנות ושזו יכולה להיות הסיבהלפצע. ששאלתי אותו מה ניתן לעשות ואם זה לא מסוכן הוא אמר שלא ושהרבה אנשים סובלים מזה ושאין מה לעשות מלבד תרופת סבתא שהיא לאכול כל יום דבש עם שום ע"מ לחזק את המערכת החיסונית איני יודעת אם אני יכולה לשלוח לך את תוצאות בדיקות הדם אבל אני ארשום את התוצאות של 2 דברים שהוא הקיף בעיגול כבעייתי שזה: wbc=3.7 neut.abs=1.5 השאלה שלי היא האם לדעתך אני צריכה ללכת ולהתייעץ עם עוד רופא ואם כן למי אני פונה אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהכווין אותי למי עליי לפנות או מה לעשות כי אני די לחוצה שזה לא מסוכן או שלא מאוחר תודה רבה מראש והמשך יום טוב אפרת.

25/07/2007 | 12:08 | מאת:

אפרת שלום, רופא משפחה לא מבין באפטות. ממליץ לך ללכת למומחה לרפואת הפה. תוכלי למצא את רשימת המומחים באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל.