ציסטה מתחת לשן

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

12/07/2007 | 15:32 | מאת: אורלי

שלום אני בחורה בת 22, במהלך ביקור אצל רופאת השיניים שלי נשלחתי לצילום פנורמי, כשהרופאה הסתכלה בצילום היא טענה כי יש לי ציסטה מתחת לשן תחתונה שעברה טיפול שורש דיי מזמן. היא המליצה על עקירה וניקוי הציסטה אצל כרורג פה ולסת. הדבר דיי הילחץ אותי האם ייתכן כי מדובר בגידול סרטני? אני רוצה לציין כי אין לי כאבים בשן, האם ציסטה היא משהו שנראה בהסתכלות על החניכיים? איך ניתן לדעת אם מדובר בגידול סרטני האם יש סימפטומים ספציפיים? אני אשמח לתשובה אני ממש לחוצה התור שלי לכרורג רק בעוד שלושה שבועות

18/07/2007 | 12:18 | מאת:

אורלי שלום, לפי תאורך זה לא גידול סרטני אלא תגובה דלקתית לטיפול השורש בשן. צסטה בשן לעיתים לא כואבת ולא מורגשת ולעתים לא נראה קלינית אלא רק בצילום. אם עושים עקירה וניקוי לרוב זה עובר והעצם נבנית בחזרה. לא להלחץ.

05/08/2008 | 22:16 | מאת: אודליה

שלום, חבר שלי היה בטיפול אצל רופאה ובצילום שעשה גילו ציסטה מתחת לשן אותה הוא אמור לעקור. היות וחבר שלי לא לחוץ כמוני אני היא הדואגת והלחוצה..רציתי לדעת מה זו התופעה הזו האם היא שכיחה או לא? לא כואב לו בשום מקום רק רואים חור שחור בצילום. הוא נשלח לכירורג בכדי לבצע ניתוח קטן להוציא את השן והרופאה אמרה לו שצריך לקחת משטח..איך לוקחים ותוך כמה זמן מקבלים תשובות ומהם האחוזים שזהו מקרה חמור? כמו שאתה שם לב אני מעט לחוצה וסולדת מכל ענייני הבריאות..אשמח לדעת אם יש על מה לדאוג? תודה