פצעים בחניכיים שלא חולפים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

20/06/2007 | 14:21 | מאת: שרית

שלום! אני בת 55. יש לי פלטה עם שיניים מורכבת על לסת תחתונה... לפני כחצי שנה, עקב נשירת שיניים, הפלטה יושבת ישירות על החניכיים באופן לא תואם וחותכת לי בבשר החי כל הזמן. אני סובלת מכאבים קשים חתכים, דימומים ובעקבותיהם דלקות חניכיים. לא הייתי בארץ ולכן לא טיפלתי בזה. בכוונתי לטפל בהכל עוד השבוע. רציתי לשאול האם מצב זה של פציעה חוזרת ונשנית של החניכיים וכל הבעיות שנגרמו עקב כך יכולים לגרום לגידולים סרטניים בפה (מישהו זרק לי את זה היןם ונבהלתי). אני יודעת שלא בסדר שהזנחתי זאת כ"כ הרבה זמן אבל לא הייתי בארץ ופ\לא ידעתי שעלולות להיות לכך השלכות כאלה קשות... האם יכול להיות שגרמתי לעצמי סרטן בפה או שאין כל קשר בין הדברים? ברור לי שהפצעים נגרמו מהגשר ולא משום דבר אחר.... אבל יכול להיות שהם כבר התפתחו לגידולים??? אמאל'ה אני נורא מפחדת תודה על כל תשובה והסבר

28/06/2007 | 11:30 | מאת:

שרית שלום, לא ידוע על קשר בין פצעים חוזרים/ חתכים חוזרים וסרטן. לא להלחץ. תוכלי לגשת לרופא שיניים להתאמת התותבת.