בדיקה עקב חשד לסרטן הפה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

20/06/2007 | 14:13 | מאת: שרית

שלום רב! אימי, כבת 60, היתה אצל רופא שיניים לבדיקה שגרתית והוא דאמר לה שיש לה בפה - בחניכיים פצעים חשודים שיכולים להתגלות כגידולים וכי עליה לבדוק זאת. אימי פחדנית גדולה והסתירה זאת מאיתנו תקופה ארוכה מבלי שבדקה את העניין. עכשיו כשסוף סוף ספרה היא ממאנת ללכת להבדק. אני חייבת מידע מסויים שיעזור לי לקחת אותה לבדיקות הנחוצות: 1. מדוע רופא השיניים לא לקח דגימה במקום? 2. האם ייתכן שהוא הפנה אותה לרופא משפחה (ככה היא טוענת)? מדוע? 3. האם רופא משפחה מבצע בדיקה שכזו? 4. איך ואצל מי ניתן לבצע הבדיקה בהקדם ובמה זה כרוך? אודה על תשובה מפורטת... אנחנו חסרי אונים וגם ככה נלחמים עם אמא שתלך להבדק והמידע הזה נחוץ לנו מאד תודה רבה

28/06/2007 | 11:30 | מאת:

שרית שלום, לא כל נגע הוא סרטני והרוב הם נגעים שצריכים מעקב בלבד. לא להלחץ אבל צריך לבדוק. 1. רופא שיניים כללי מאבחן בד"כ נגעים ואמור להפנות לרופא מומחה לרפואת הפה לצורך בדיקה ואבחנה. הוא יכול גם לקחת ביופסיה בעצמו אם הוא יודע. 2. לא מפנים לרופא משפחה. 4. תוכלי לפנות למומחה לרפואת הפה. זה כרוך בבדיקה ולעיתים בביופסיה (לקיחת דוגמית מהנגע בהרדמה מקומית כמו שעושים לסתימה. לא כואב ואין טעם להלחץ). תמצאי את רשימת המומחים באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים. IDA.ORG.IL