ניקוי אבן אצל שיננית בזמן היריון

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

18/06/2007 | 16:45 | מאת: היריונית מודאגת

הנני נמצאת בחודש שמיני להריוני. בבדיקת שיניים התגלה שיש לי דלקות בחניכיים והרופא נתן לי להשתמש בשטיפות תארודנט ולאחר מכן לעשות ניקוי אבן אצל שיננית. אינני חשה בטוב כרגע ולכן דחיתי את התור לשיננית מס' פעמים. עד כמה זה דחוף לעשות ניקוי זה בהיריון? האם ניקוי האבן יכול לחסל את הדלקות? איזה נזק יכול להגרם לי או לעובר במידה ולא אעשה זאת בזמן היריון? תודה

20/06/2007 | 13:08 | מאת:

שלום רב, לא דחוף, אבל מומלץ כן לטפל בהריון והיום יצאו מחקרים שמראים קשר גם ללידה מוקדמת טרם זמנה במשקל נמוך. הזמן המומלץ ביותר הוא בטרימסטר השני להריון, לרוב מרגישים טוב ומומלץ לטפל אז.