כיס

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

17/06/2007 | 20:00 | מאת: אבי

יש לי כיס ליד כתר שלידו חסרה שן ,כששמו לי כתר לפני שנה בנו אותו כך שכיסה לגמרי כמעט הכיס ואחרי זמן מה שוב התפתח הכיס,הרופא אמר לי שהואיל וחלף זמן קצר מאז,אם אמלא את החלל בשתל למשל או אעשה גשר אז עם הזמן הכיס יעלם,האם זה נכון? לעומת זה בשן בינה אחרת למעלה יש שם כיס בינה לשן הטוחנת והוא טוען ששם גם כתר לא יעזור כי לדעתו עקרתי לפני הרבה שנים שן וכך נוצר כיס ורק טיפול אורטונדטי יעלים הכיס,האם הטיפול הזה צריך שיהיה בכל הפה או רק נקודתית? תודה

20/06/2007 | 11:55 | מאת:

אבי שלום, כתר או גשר לא יעלים כיסים בתוך החניכיים. ניתן לטפל נקודתית (להעלים אותם או לבנות תמיכה מחודשת לשן) בכיס בודד ו/או בכיסים מקומיים. ממליץ שתפנה למומחה לחניכיים אם ישנם כיסים לצורך בדיקה וטיפול.