שתל

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

16/06/2007 | 22:15 | מאת: יוסי

הבנתי שאורך חייו של שתל זה 15 שנים,מה זה אומר שהכתר שם זקוק להחלפה בכתר אחר שישב על השתל הקיים או שצריך שוב פרוצדורה מחדש של הכל מהתחלה ,הוצאת השתל והכתר,קדיחה מחדש לעצם ושתל חדש עם כאבים וכו?ומה יקרה אם בעוד 15 שנים יש בעיות בריאות של סכרת וכו האם אז יהיו חללים רבים בפה של השתלים שהוצאו?האם מי ששתל והיה בריא וחלה בסכרת אחרי שנתיים למשל האם השתלים יכשלו?

20/06/2007 | 11:35 | מאת:

יוסי שלום, לא ניתן לנבא כמה זמן יחזיקו שתלים בפה של מתרפא. הם בהחלט יכולים להחזיק מעמד גם יותר וזה תלוי בהרבה גורמים שאת חלקם אנו יודעים. שתלים לאורך זמן נכשלים בעיקר בגלל חיידקים בהורסים את העצם מסביב לשתלים. חשוב לשמור על ניקוי טוב גם מסביב לשתלים. במידה ושתל נייד חייבים להוציאו, והעצם מתמלאת בחזרה באזור שהיה השתל וניתן לחזור על ההשתלה שוב. ולגבי השאלות האחרות-אולי נידע בעוד כמה שנים לרפא סוכרת? אולי נידע לרפא שתלים שעומדים להכשל בצורה טובה? את העתיד אין לדעת.