כיצד אפשר למנוע דלקת חניכיים?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

13/06/2007 | 21:28 | מאת: ליאור

אני יודע שהתשובה כנראה לא קצרה ואודה לך אם תענה לי בהרחבה : )

20/06/2007 | 10:16 | מאת:

ליאור שלום, זה מתחיל בחיידקים שנמצאים בגוף שלנו ולא ניתן לחסלם לחלוטין, אלא להיות במין סטטוס-קוו איתם. המטרה שלנו היא ללמד את המתרפאים שלנו איך לצחצח כראוי גם עם מברשת רגילה (פעמיים ביום) וגם עם קסמים /או מברשת בין-שינית לניקוי בין השיניים (החיידקים מה לעשות נמצאים גם בין השיניים ולא רק בצדדים החיצוניים). בנוסף צריך לעבור ניקוי שיניים להורדת הפלאק והאבנית מעל ומתחת לחניכיים ולעבור בדיקה נוספת "להערכה מחדש" של המצב בפה. אם המצב ללא כיסים בסיום השלב הזה- ניתן לתחזק ע"י שיננית קבועה כל החיים וכמובן המשך צחצוח יעיל וטוב!!! אם ישנם כיסים עמוקים מדממים- יש צורך בטיפול נוסף כירורגי ולאחר מכן תחזוקה. בהצלחה.