ניקוי עמוק תת-חניכי

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

07/06/2007 | 17:11 | מאת: שלום

שלום ד''ר אני אמור לעבור ניקוי עמוק בחניכיים לאחר שאובחנה אצלי דלקת חניכיים , נסיגת חניכיים חריפה . הניקוי אמור ליהיות בעוד 3 שבועות . גיליתי את המחלה לפני כחודש בערך לאחר ניקוי אצל שיננית . הבנתי שלאחר ניקוי עמוק יכולה להיות תופעה של שיניים מתנדנדות ולאחר מכן נופלות . יש לציין שמאז הבשורה המרה שיניתי את אורח חיי בכמה דרכים הפסקתי מייד לעשן הפסקתי לשתות חם התחלתי לגרגר מיים אם מלח לעיתים קרובות בנוסף ציחצוח שיניים לאחר כל ארוחה ובערב ניקוי אם מברשות . התחלתי לקחת 100MG ביום של Q10 שאלתי - האם לאחר חודש יש אפשרות שאני לא אזדקק לניקוי העמוק ? ואם כן איך אפשר לבדוק את זה ?

13/06/2007 | 14:05 | מאת:

שלום שלום, המחלה היא מחלה זיהומית בעיקרה והחיידקים השאירו את סימניהם על השורשים ובתוך הכיסים ועל כן חייבים ללמד אותך איך לצחצח בצורה טובה ולעבור ניקויים עמוקים עד לקבלת שורשים חלקים שיאפשרו ריפוי מחודש של התמיכה בשיניים. אתה יכול לשתות חם ולהפסיק לשטוף את הפה- זה לא עוזר. לגבי Q10 אני בספק אם יש תועלת (אין מחקרים רציניים בנושא)