מוגלה בחנייכים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

30/04/2007 | 18:00 | מאת: אורי

במשך מספר חודשים יש לי מוגלה בחנייכים וללא כאב מעל כתר שבוצע בו טפול שורש.הכתר נמצא בשןטוחנת עליונה.הטפול בוצע לפני עשרים שנה (אני בן 34)ובצלום רנטגן לפי טענת הרופא הכל נראה נקי. האם לא ניתן לראות רקבון של השורש בצלום רנטגן ואיזה בדיקה עלי לעשות ללא נתוח

02/05/2007 | 10:47 | מאת:

אורי שלום, ניתן לראות בעיה בשורשים ברנטגן. ממליץ לך לפנות למומחה לחניכיים שיאבחן את הבעיה של הדלקת מעל הכתר ויפתור אותה, לא כדאי להשאיר את המצב ככה. תוכל גם לבא ליחידה לחניכיים ברמב"ם לייעוץ וטיפול. טל. 04-8542983 (ליאת, בבקר)

23/05/2007 | 02:35 | מאת: ד"ר גדי ודנאי

אורי שלום יתכן סדק בשן שלעיתים די קשה לאבחנה רצוי לצלם וגם לבדוק עם מכשיר דנטלי מסויים נוכחות של כיס בעל מאפיינים ספציפיים המרמז על האבחנה. במקרה זה השן נועדה לעקירה. במצבים קיצוניים של מוגלה ללא אבחנה עושים אקספלורציה שזהו ניתוח קטן של "פותחים ורואים"