עצבוב...

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

03/04/2007 | 08:19 | מאת: נועה

היכן ממוקמים העצבים בלסת התחתונה? האם יש איזשהו תרשים? אני שואלת שאלה זו מתוך חשש לפגיעה עצבית לפני ביופסיה שאני אמורה לעבור ומה הסיכויים שזה יקרה? האם יש בדיקות אחרות שניתן לעשות כדי לשלול ממאירות של נגע לא ברור? ביופסיה נשמע צעד אקוטי וקשה....

25/04/2007 | 12:36 | מאת:

נועה שלום, את יכולה לחפש תרשימים של המערכת העצבית בספרי רפואה שונים ואף באינטרנט אך לדעתי האישית- מיותר לחלוטין כי גם אם תדעי את התרשימים בע"פ עדיין את צריכה לסמוך על הרופא המנתח ולכן זה חסר משמעות. הסיכונים בביופסיה הם לא גדולים ובד"כ עובר ללא ארועים מיוחדים. אם יש נגע ויש צורך לעשותו - היא הבדיקה המתאימה לשלילת ממאירות.