נפיחות וכאבים באופן פתאומי

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

18/01/2007 | 23:24 | מאת: בני

שלום, אני בן 28, בריא, ללא היסטוריה של מחלות חניכיים. שומר היטב על השיניים והחניכיים (פעמיים ביום חוט דנטלי וצחצוח וניקוי אבן פעם בשנה). אתמול, הרגשתי פתאום שהחניכיים בחלק העליון של הפה מתנפחות לי, וכן החלו לכאוב. מאז הן כואבות, נפוחות ואדומות. אני לא מצפה לתשובה חד משמעית בלי בדיקה, אבל אשמח לשמוע מה הבעיות האפשריות לפי הסימפטומים שתיארתי. תודה רבה

21/01/2007 | 14:21 | מאת: נטלי

שלום לך!! יתכן מאוד שמה שקרה זה דחיסת מזון בין השיניים( אוכל שנשאר זמן מה בין השיניים ויכול לגרום לדלקת מקומית+ נפיחות ודימום מהאזור) מומלץ מאוד להגיע לשיננית : 1)לעבור טיפול הנדרש 2) השינית תמליץ על חומרי צחצוח ושטיפה למניעת דלקת! מומלץ לעבור טיפול שיננית 2 בשנה ולא פעם!!! אם אחרי כל זה הנפיחות לא תרד שיננית באצמה תשלח אותך לרופא שיניים והוא כנרא יעשה צילומים ובדיקות נדרשות. נטלי

26/01/2007 | 12:21 | מאת:

בני שלום, כאשר אתה כותב "החניכיים בחלק העליון של הפה" אתה מתכוון לרירית באזור קצות השורשים? האם בשיניים יש טיפולי שורש? במידה וכן, יתכן והבעיה נובעת מזיהום שמגיע מקצה השורש. ממליץ בכל זאת על בדיקת מומחה לחניכיים.