תעלת שורש מסויידת בשן טוחנת

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

10/06/2016 | 16:44 | מאת: אורח

שלום עברתי טיפול שורש בשן טוחנת אחורית תחתונה (37) עקב התפתחות דלקת במוך ככל הנראה עקב סדק (לא חדש) בשן, שהיה תחת מעקב רפואי. הטיפול שורש לקח מספר פעמים, פעמיים טיפול קלקסיל, פעם שלישית סתימת שורש, אך עקב חשד שעלה אצל הרופא לאחר ביצוע צילום בסיום הטיפול, הוחלט לבדוק שוב את השן תחת מיקרוסקופ. בטיפול תחת המיקרוסקופ הרופא ראה תעלה (או חצי) מסויידת, הוא נכנס לזה עד לעומק של 2 מ"מ, שם חומר מסוג MTA, ומעל זה שם מבנה סיבים. א. האם תעלה מסויידת זה לא משהו שניתן לאבחן בצילום רינטגן רגיל? ב. מה המשמעות של תעלה מסויידת? הבנתי שאי אפשר להכנס אליה, האם זה אומר שהפרוגנוזה של השן לא טובה בגלל התעלה המסויידת והלא מטופלת? גם הבנתי שאם היה מדובר בשן קדמית היה ניתן לטפל דרך חוד השורש. ג. האם התעלה המסויידת יכולה להתהוות עקב הטיפול שורש עצמו? והאם תיאורטית ישנה אפשרות שטעות אנוש כלשהי במהלך המפגשים שבהם הרופא טיפל בשן, גרמה לתעלה המסויידת? ד. מה המשמעות של זה מבחינת מעקב של השן? האם תעלה מסויידת דורשת מעקב שונה מאשר טיפול שורש רגיל? וכן בגלל הסדק שקיים בשן? תודה וחג שמח

21/06/2016 | 16:58 | מאת: ד"ר אילן לוי

לא תמיד ניתן לאבחן הסתיידות בצילום רגיל. ההסתידות לא חייבת לפגוע בפרוגנוזה והמעקב נשאר מעקב רגיל. הסתידות של תעלה אורכת תקופה ארוכה ואין קשר בינה ובין טיפול השורש

מנהל פורום טיפולי שיניים