טעם של מתכת בפה לאחר סתימה אמלגם

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

13/04/2016 | 10:48 | מאת: מוטי

בשן ליד הסתימה הזו יש סתימה ישנה של אמלגם וזה יוצר בנהם אנודה וקתודה, מעבר של זרם חשמלי וטעם של זרם מתכתי בלשון. והשאלות שלי האם הטעם המתכתי אמור לעלם? האם תהליך זה מזרז את פירוק שני הסתימות? ולמה רופאי השינים ממשיכים להמליץ על סתימות אמלגם? הבנתי בגלל שהאמלגם יותר קל להם לבצע. נמצא גם סדק בשן, האם הסדק הוא בגלל האלמגם שיותר חזק מהשן.

13/04/2016 | 18:36 | מאת: ד"ר אילן לוי

למוטי, האפקט של הזרם החשמלי יעלם בתוך תקופה קצרה. הסתימות לא נפגעות. לבחירה בין שחזור אמלגם לשחזור מחומר מרוכב יש מערכת שיקולים, לאו דווקא נוחות הרופא. להיווצרות סדק יכולות להיות מספר סיבות, אחת מהן היא כאשר מדובר בשחזור גדול.

מנהל פורום טיפולי שיניים