התלבטות בבחירת סד לילה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

13/09/2015 | 15:54 | מאת: חבר

שלום, אני סובל כבר כמה שנים מהידוק שיניים בשינה. זה גורם ללחץ בפנים ולפעמים גם לכאבי ראש. לפני כמה שנים עשיתי סד לילה מסוג NTI והוא הקל עליי עד שנשבר (הכלבה שלי הצליחה לעקם אותו). מאז לא השתמשתי והבעיה חזרה. לאחרונה ביררתי ומצאתי שאין הרבה רופאי שיניים שעובדים עם NTI. רופא בכיר שמנהל מרפאה של אחת מקופות החולים אמר לי שהסד הזה לא מומלץ כי הוא מפעיל לחץ רב מידי על השיניים הקדמיות וזה יכול לגרום לבעיות. שאלתי היא האם סגר מסוג זה יכול לשמש לבעיה שתיארתי לטווח ארוך ומה הסיכוי שייגרם נזק? אני חושש שאם אעשה סד לילה מלא לא אשתמש בו בסוף, בעיקר בגלל אי נוחות. תודה ושנה טובה.

16/09/2015 | 11:50 | מאת: ד"ר אילן לוי

לך מהקל את הכבד. תתחיל עם סד לילה רך בלסת תחתונה, שההסתגלות אליו קלה יחסית

מנהל פורום טיפולי שיניים