כתר שנפל

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

15/08/2015 | 20:08 | מאת: משה

שלום לפני כשנה וחצי נפל לי כתר של שן (מס 15) שהחזיק 8 שנים. הרופא בדק ואמר שהשן רקובה והוא ממליץ לעקור אותה (כירורגית). עקב שיקולים כספיים ביקשתי שידביק שוב ואם ארגיש שהאיזור של השן כואב או קורה משהו אבוא מיד לעקירה. הוא הדביק את הכתר ושם דבק זמני איכותי והמליץ שאם ייפול שוב אבוא לעקור ולא להדביק. ההדבקה החזיקה שנה וחצי עד היום שזה נפל. השאלה שלי היא כזו: כאשר שאלתי אותו אז כשהכתר נפל פעם ראשונה למה לא להחזיר את הכתר למקום? הוא אמר שבגלל הריקבון הוא מודאג מאיבוד עצם. אבל אפשר לשער שכל השיניים שהוא שם להם כתרים כבר לפחות 7 שנים ויש לי עוד 4 כאלו - השיניים מתחת לכתרים הם סוג של רקובות... אז אני שואל בעצם למה לא להחזיר גם הפעם את הכתר שנפל היום? ואפילו לשים דבק קבוע הפעם? מה יכול לקרות? האם אובדן עצם זה משהו שבא לידי ביטוי בכאב או סוג של רוצח שקט? ומכאן הדאגה? מה הבעייתיות בדבק קבוע האם זה הבדל משמעותי במידה ורוצים להסיר את הכתר? אני מתנצל על אורך ההודעה ותודה רבה על מתן הדעה והעזרה.

16/08/2015 | 08:28 | מאת: ד"ר אילן לוי

למה, אם נגרם ריקבון בשן מתחת לכתר זה עדין לא המצב בשאר הכתרים.רקבון בשן לא בהכרח גורם לאבדן עצם. אבל אם אכן שארית השן גורמת לאבדן עצם כדאי להוציאה. אם לא, אפשר לנסות ולהדביק שוב בהדבקה קבועה ולדעת שלא לעולם חוסן.

מנהל פורום טיפולי שיניים