האם יש סיכון באמלגם

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

11/08/2015 | 02:32 | מאת: ח.מ

שלום רב לאחרונה ראיתי הרבה מחקרים והראו סרטון וידאו שעשו מכספית שמשתחררת מסתימת אמלגם ראיתי שאמלגם מכיל 50 אחוז כספית רציתי לדעת האם הסתימות האלמה מסכונות והאם הסתימות האלה משחררות כספית לגוף .? והאם כספית יוצאת מהגוף או שנשארת ולא יוצאת .

12/08/2015 | 12:24 | מאת: ד"ר אילן לוי

מדובר בנושא שנוי במחלוקת. הכספית משתחררת לגוף ואינה מתפנה ממנו. ברמה התאורטית מדובר בחומר רעיל. בפועל האמלגם מצוי בשימוש רפואת השיניים כבר למעלה מ-70 שנה ואין הוכחות על נזקים שנגרמו ממנו.

13/08/2015 | 02:45 | מאת: ח.מ

האם משתחררת כספית מהאמלגם .? ואם כן במשך השנים זה מצטבר בגוף ואז נהיה בעיה כביכול . ולגבי הכספית שמעתי שהיא כן מתפנה אבל תלוי באיזה איזור זה נמצא האם זה נכון ?

13/08/2015 | 03:05 | מאת: ח.מ

כמו כן ראיתי כתבה בנושא שעד שנת 2020 ארגון הבריאות העולמי יאסור את השימוש בסתימות אמלגם אם כן והוא לא מזיק למה רוצים לאסור את השימוש בו .?

מנהל פורום טיפולי שיניים