שן עם סתימה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

23/04/2015 | 23:02 | מאת: -

שלום, לפני כחודשיים עברתי סתימה קטנה בשן הרביעית משמאל למעלה. לפני כחודש הרגשתי רגישות בזמן לעיסה באזור השן הזו שעברה לבד תוך שבועיים. במקביל ביצעתי צילום סטטוס ונאמר לי שהכל בסדר. כעת, בשבועיים האחרונים יש מידי פעם כאב בשתיה קרה/מזון קר (לא בכל פעם אלא רק לעיתים). מה יכולה להיות הסיבה לכך אם צילום הסטטוס תקין? האם לחכות עוד ולראות האם הכאב עובר מעצמו כמו שעברה הרגישות בלעיסה? אם הכאב לא יעבור בהכרח מדובר בטיפול שורש או שאפשר להחליף סתימה? (הסתימה קטנה) תודה

29/04/2015 | 12:23 | מאת: ד"ר אילן לוי

האבחנה נקבעת משילוב של צילום הרנטגן עם התמונה הקלינית. אם יש כאבים הרי שקיימת בעיה גם אם אינה נראית בצילום. יש לברר את מקור הרגישות - אולי משן אחרת. בינתיים להמתין ואם המצב מחריף לשקול חזרה על הסתימה

מנהל פורום טיפולי שיניים