בלוטת לימפה בלחי

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

14/04/2015 | 23:46 | מאת: רגינה

לפני מס' חודשים הרגשתי מן גוש קטן בלחי שמאל. יכולתי כאילו להזיז אותו עם היד. לא כואב. היום הייתי ב US רכמות, נכתב: "הודגמו מס' בלוטות לימפה, בגדלים שונים עד 17 מ"מ, עם מבנה שמור באזור לחי ולסת תחתונה משמאל. ידוע על נזק בשניים" הוא אמר לי שזה נראה לו כמו דלקת. האמת שכבר כמה שנים אני סובלת מדלקות שיניים, לוקחת אוגמנטין. עובר לחצי שנה ואח"כ חוזרת הדלקת. יכול להיות שהדלקת זלגה ללחי? לא כואב לי אגב, שמתי לב לזה רק לפני מס' חודשים כשנגעתי במקרה. זה כמו כדור קטן כזה שאני מזיזה עם היד... האם מקרים כאלה מוכרים? איך מטפלים בזה? שואבים את זה? תודה רבה, רגינה

15/04/2015 | 12:10 | מאת: ד"ר אילן לוי

לרגינה, יש להמשיך את הברור עם מומחה לכירורגיית פה ולסתות. כמו"כ אם יש דלקות בפה צריך לטפל בהן ולמנוע את חזרתן

15/04/2015 | 15:40 | מאת: רגינה

תודה. אני רוצה לציין שאין לי כרגע דלקת בשן ולא כואב לי כלום. הבלוטה הקטנה הזו בלחי קיימת כבר מס' חודשים (כנראה מדלקת בשן שהיתה לי). איך מטפלים בלקת הזו? אני לוחצת עליה והיא כאילו זזה. לא כואב בכלל. בדרך כלל דלקת אמורה לכאוב, לא? תודה.

מנהל פורום טיפולי שיניים