כתר מעל שתל

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

03/04/2015 | 00:55 | מאת: רינת

בבדיקה שגרתית נאמר לי שהכתר אינו יציב למרות שלי לא הפריע כלום... נאמר לי שזה שום דבר, להרים את הכתר לסובב ההברגה ולהחזיר אלא מה, שהרופא שניסה להוציא את הכתר לא הצליח חרף ניסיונותיו הרבים ועכשיו הכתר מתנדנד בחוזקה אולם לא ניתן להוציאו שאלתי היא קודם כל מה הסיבה לכך? ושנית מה ניתן לעשות ? הרופא שלח אותי הביתה בתקווה שלעיסה על השן תגרום לו ליפול... האם הגישה נכונה ?

05/04/2015 | 18:11 | מאת: ד"ר אילן לוי

לרינת. אל השתל מוברג מבנה ועליו מודבק הכתר. אם הכתר החל להשתחרר כנראה שאכן מדובר בשחרור ההברגה של המבנה. במקרה זה יש להסיר את הכתר, לחזק את ההברגה של המבנה ולהדביק בחזרה את הכתר. המצב של כתר מתנדנד אינו בריא לשתל ועלול לגרום לדחייתו. אבל אין להסיר בכח את הכתר. אם לא מצליחים להסיר עדיף לנסר אותו בזהירות ולהכין כתר חדש. בעת ניסיון להסיר בכח נפגעת ההברגה של המבנה והשתל וכנראה זו הסיבה לכך שהניידות של הכתר התחזקה.

12/04/2015 | 19:17 | מאת: רינת

הרי לי לא הפריע כלום... אני לא הרגשתי שהכתר מתנדנד זו רק הייתה דעתה של השיננית ועכשיו לאחר ניסיון ההוצאה של הכתר הוא מתנדנד ללא הרף וכבר שבועיים שאני מסתובבת כך והם לא מצליחים להוציא לי אותו

מנהל פורום טיפולי שיניים