כאב ממקור לא ידוע

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

08/03/2015 | 17:32 | מאת: ט

שלום, כבר שבועיים שאני סובלת מכאבים מוזרים שרופא השיניים לא מצא להם סיבה. ראשית- לאחר האכילה אני חשה כאב חזק בצד שמאל באזור שיני הבינה (במיוחד באזור החיבור בין הלסתות). אציין ששתי שיני הבינה התחתונות יצאו לי באופן חלקי, ושתי העליונות לא יצאו והן כנראה כלואות. הכאב חזק במיוחד לאחר אכילה בשעות הערב, ואני נאלצת לקחת כדור משכך כאבים בגלל זה. בנוסף לכך יש באותו אזור אחורי כאב חזק אחרי שתיה קרה. באותו זמן הופיעה גם רגישות בלעיסה בצד שמאל, וקשה לי לומר בדיוק מאיזה שן מגיעה הרגישות הזו. הלכתי לרופא שיניים שבדק אותי פיזית (ללא צילום) ואמר שהכל נראה תקין (אין חורים או משהו אחר) ושלח אותי לצילומי סטטוס.בנוסף לכך, הוא התבונן בצילום פנורמי שעשיתי לפני חודשיים. הגעתי אליו היום עם צילומי הסטטוס ושוב הוא אמר שהוא לא מוצא שום דבר שאינו תקין, ואולי מדובר בבעיה במפרק. הוא שאל אם הייתי בלחץ לאחרונה (ואכן הייתי) ושאל אם אני חורקת שיניים- ואינני חורקת. האם בצילום סטטוס רואים חורים אם הם קיימים? האם בגלל בעיה במפרק יכול להופיע כאב גם בקור? האם יש לך הצעה מה אני יכולה לעשות? תודה רבה

08/03/2015 | 20:28 | מאת: ד"ר אילן לוי

לכאב צריכה להיות סיבה. לעיתים לוקח זמן לאבחן אותה ולעיתים הכאב חולף מעצמו. הסימפטומים שאת מתארת יכולים להתאים לשורה של אבחנות שאת חלקן ציינת. יתכן שמדובר בדלקת באחד משרירי הלעיסה. במקרה זה יש לחמם את המקום ולהמתין שבוע. אם אין שיפור משמעותי לחזור אל הרופא.

08/03/2015 | 21:33 | מאת: ט

מנהל פורום טיפולי שיניים