שאלה דחופה על שן קדמית

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

12/02/2015 | 14:51 | מאת: נופר

היי, יש לי שן ששברתי בגיל קטן ושמו לי כתר זמני עד גיל 18. אני כבר בת 23 השן ניראת מזעזע החליפה צבעים והחניכיים שמעלייה הכחילו. לקחתי יוזמה והלכתי לעשות בדיקה לראות מה מצבה . הרופא עשה צילום ואמר שאני קודם כל צריכה לעשות בשן טיפול שורש ואז הוא ישים לי שן חדשה מסוג "זרקוניה". עכשיו, יש לי פחד גדול מרופאי שיניים, אני מתחילה לנשום בכבדות ובלחץ נוראי וממחטים עוד יותר! אשמח אם תוכלו להסביר לי איך התהליך הולך וכמה טיפולים זה לוקח. הרופא אמר שתוך 2 טיפולים יש לי שן חדשה, אני בספק. שמעתי מאנשים שטיפלו בשן קדמית שעשו להם כמה זריקות הרדמה בטיפול אחד מהחלק הפנימי בפה ועד החלק הקדמי איפה שנמצאת השן. אשמח אם תוכלו להסביר לי איך הולך התהליך ואיך הוא מוציא את השן אם היא עם בורג? וכמה זריקות צריכים לעבור בטיפול כזה. אודה לכם מאוד על התייחסותכם. תודה

12/02/2015 | 19:02 | מאת: ד"ר אילן לוי

לנופר, לפי תיאורך תזדקקי לכל היותר לשתי זריקות ואולי גם לא יהיה בכלל צורך בזריקות. סדר הפעולות: טיפול שורש - פגישה אחת או שתיים. מבנה - פגישה אחת או שתיים. השחזה, הכנת כתר זמני ומדידות לכתר - 3 עד 4 פגישות. אם הצבע לא מתקבל מדוייק הכתר מוחזר למעבדה לתיקון ואז יש צורך בפגישה נוספת.

מנהל פורום טיפולי שיניים