כאבים בשן, סתימה שלא מועילה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

03/02/2015 | 18:40 | מאת: אודרי

לפני זמן מה החלו לי כאבים בשן הטוחנת במגע עם מים ואוכל. רופא השיניים עשה לי סתימה והכאבים המשיכו. לאחר מכן הוא הוציא את הסתימה והחליף אותה באחת חדשה, גם זה לא עזר והכאבים המשיכו. בנוסף הוא שייף מעט מאוד מהשן שמעל השן הטוחנת שהיו בה כאבים על מנת להוריד בליטה שהוא חשש שמפעילה לחץ על השן ויוצרת את הכאב, מאז גם השן העליונה, שבה בוצע השיוף, החלה לכאוב. מה יכולה יכולה להיות הסיבה לכאבים האלו בהתחשב בזה שסתימה אינה עוזרת? האם זה יכול להיות קשור לכך שאני חורקת שיניים תוך כדי שינה? תודה.

04/02/2015 | 20:44 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאודרי, חשוב לנסות לאתר את הגורם העיקרי לכאב. האם הוא שינוי טמפרטורה? האם הוא מגע בלעיסה בין השיניים? האם בעת האכילה נדחס מזון בחניכיים? עם גורם מדויק ניתן להגיע לאבחנה מדוייקת. הרגישות בשן הנגדית ששויפה תחלוף. אפשר לבקש מהרופא מריחה של חומר שמכהה רגישות

מנהל פורום טיפולי שיניים