2 שאלות ברשותכם

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

27/10/2014 | 01:59 | מאת: רוני

שלום, ראשית, הייתי שמחה לדעת מהי הדיעה המקצועית הרווחת בנוגע למומחיות הטיפול בשתלים- האם עלי לקבל "תוכנית עבודה" ממומחה לשיקום הפה או פיריודנט? (לצורך סדרת טיפולים מורכבת הכוללת מס' שתלים, גשרים וכיו"ב). שאלה נוספת- נבדקתי ע"י פריודנט שהסביר כי עליי לעקור את אחת השיניים הקידמיות בלסת התחתונה (היא מתנדנדת זה מס' שנים) והציע כי אעקור את כל 4 השנים הקדמיות בכדי לבצע 2 שתלים וגשר עליהם. הוא טען כי האופציה השניה היא יישור שיניים ושתל במקום השן שתיעקר. השאלה שלי היא האם המלצה על עקירת 4 שיניים (ש- 3 מהן בריאות) היא לא אגרסיבית מידי? מדוע יש צורך ביישור שיניים אם נכון להיום יש מקום לשן. מדוע לא ניתן לשים במקומה שתל? תודה מראש!

28/10/2014 | 20:53 | מאת: ד"ר אילן לוי

לרוני, כל רופא יכול להשתיל. רק כדאי לבדוק עד כמה הוא מנוסה. לכי על המלצות של חברים. לא על המלצות של הרופא על עצמו. ולשאלה השנייה - אם 3 השיניים האחרות טובות אל תסכימי לעקירה. כדי לדעת מה כן לעשות צריך בדיקה ולראות צילומים.

מנהל פורום טיפולי שיניים