הרחבת שיניים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

18/09/2014 | 09:03 | מאת: מעיין

שלום רב ביתי בת 17 ועומדת לסיים יישור שיניים למעלה ולמטה. הבעיה היא ששתי השיניים משני הצדדים הצמודות לשתי השיניים הגדולות הקדמיות מאוד מאוד קטנות ולא פרופורציוניות לשתי הקדמיות. האורטודנטית שאלה אותנו מה אנו רוצים לעשות בעניין, כלומר האם היא מסיימת את העבודה בכך שהיא סוגרת את כל הרווחים מקדימה ומורידה הגשר, או שנלך להתייעץ עם רופא שיניים שיבנה וירחיב את שתי השיניים המאוד קטנות בצדדים ואז נחזור אליה לסיום העבודה ולסגירת כל הרווחים. אני מאוד הייתי רוצה להגדיל את השיניים הקטנות כי זה בולט ולא הכי יפה שיש כזה חיוך למרות שהרווחים יסגרו אבל אני פוחדת כי הבנתי שזה סוג של פגיעה בשן, מגרדים קצת עם חומצה ואז מדביקים ובונים את השן לגדולה יותר... האם ללהרחיב השיניים? זה לא טעות לפגוע בשיניים בריאות אלו? מצד שני החיוך שלה יהיה הרבה יותר יפה משמעותית בדרך זו ואני כל כך רוצה שכבר תוכל לחייך בביטחון ושתהיה מרוצה במאה אחוז ולא להתפשר. מה לעשות? המון תודה מראש.

18/09/2014 | 09:37 | מאת: ד"ר אילן לוי

למעיין, הפגיעה בשן הינה מינימלית וכדאי להרחיב את השיניים לצורך קבלת התוצאה האסתטית המיטבית. צריך רק לזכור שהחלק המורחב דורש לעיתים תחזוקה - שיפוץ או החלפה שלו מדי שנתיים שלוש. למרות זאת אני ממליץ על ההרחבה

מנהל פורום טיפולי שיניים