השלמת כותרת קומפוזיט בשיניים קדמיות חותכות

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

27/08/2014 | 17:27 | מאת: רמי

הי, בוצעו 2 תיקונים באמצעות סתימה לבנה ב2 שיניים חותכות קדמיות (האלו שבאמצע), היה בהן שבר קטנטן בפינות. לאחר מס שבועות, אחת מהשיניים הקדמיות (השמאלית) נשברה כמעט בחצי, לא ברור מדוע (לא קיבלתי מכה), האם יכול להיות שקשור לתיקון שבר הקטן? בוצעה השלמת כותרת (של חצי שן) בקומפוזיט. מאז אני חושש אפילו לנגוס בתפוח, מחשש שהיא תישבר שוב. האם ביצוע שיחזור כותרת בקומפוזיט לשן חותכת שנשברה בכמעט חצי הייתה בחירה נכונה? הייתרון ברור לי, אם היא תישבר שוב, 5 דקות ובונים השלמה חדשה. אבל מרגיש לי שזה מאוד מאוד חלש. מה גם , אני עדיין חש כאב בשן באיזור השבר. המון תודה מראש!

27/08/2014 | 17:31 | מאת: רמי

את השלמת הכותרת בקומפוזיט, הרופא ביצע באמצעות הדבקה של חומר לבן במרקם גומי, לאחר מכן עיצוב שלו. תהליך שלקח כ5 דקות להשלמת חצי שן שבורה. השם יש שיטות נוספות ?

31/08/2014 | 11:33 | מאת: ד"ר אילן לוי

לרמי, כמו שאמרת, ההשלמה ע"י חומר מרוכב היא הדרך הקלה והמהירה. נכון שמדובר בשחזור שלו אורך חיים קצר. אין צורך לחיות בפחד משבר של השחזור אבל הוא אכן אינו בנוי לנגיסת תפוח. הפתרון החזק לאורך זמן הינו כתר חרסינה. אבל כדאי לבצע אותו רק אם השחזור שבוצע אינו מחזיק מעמד. כנראה שאין קשר בין השחזור שבוצע בשן ובין השבירה שלה זמן קצר לאחר מכן. הרגישות בשן קשורה לטראומת השבירה והטיפול שהיא עברה. בד"כ זוהי רגישות חולפת. אולם אם הרגישות מתגברת יש לבצע טיפול שורש בשן. לאחר טיפול שורש השן חלשה יותר ואז מומלץ כתר.

מנהל פורום טיפולי שיניים