כאבים בחניכיים לאחר טיפול שורש וכתרים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

17/08/2014 | 14:19 | מאת: מיכאל

פרופ' שלום, עברתי 3 טיפול שורש + כתרים בשיניים צמודות (טוחנות צד שמאל למעלה) לפני כ8 חודשים, מאז אני חש אי נעימות באזור ולסירוגין כאבים בחניכיים. לאחר בדיקות אצל מספר מומחי שורש - הטיפולי שורש הם בסדר גמור, גם בדיקות חניכיים לא העלו דבר. האם קיים דבר כזה כשולי כתר גדולים? או כתר הלוחץ על החניכיים? או כתר עם שוליים עמוקים מדי? (קבעתי אצלך יעוץ) בעוד חודש אבל בלי קשר רציתי לבדוק האם דבר כזה אפשרי וניתן לאבחן אותו... תודה

17/08/2014 | 20:11 | מאת: ד"ר אילן לוי

למיכאל, כל האפשרויות שהעלית סבירות וכולן יכולות לגרום לכאב. יחד עם זאת, אם יש בעיה בכתר גם מומחה לטיפול שורש היה רואה אותה. שולי הכתר מגרים את החניכיים ומחזקים את הדלקת. הקפדה יתרה על ניקיון החניכיים יכולה לסייע בפתרון הבעיה

מנהל פורום טיפולי שיניים