רגישות בשן עם טיפול שורש ישן

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

13/08/2014 | 22:53 | מאת: קרן

שלום רב, יש לי שן עם טיפול שורש שנעשה לפני כ-4 שנים. עדיין לא עשיתי כתר על השן. לפני כשנה החלו כאבים, רגישות לחום וקור, למתוק ואפילו כשאני לועסת דברים קשים לדוגמא שקדים. לפני מספר חודשים הלכתי למומחית שעשתה צילום "מיקרוסקופ" ואמרה שהיא לא רואה משהו לא תקין, רק אולי טיפה דלקת בשורש אבל כ"כ קטן שהיא לא רוצה לעשות כלום. לא נראתה לי התשובה שקיבלתי ממנה, במיוחד כשאני סובלת מזה כל יום כל היום. האם יכול להיות ששן עם טיפול שורש תגרום כ"כ הרבה כאב ורגישות? מה יכולה להיות הסיבה לכאבים? אני נמנעת מלעשות כתר כל עוד כואב לי והשן כבר נשברה במספר מקומות. אני חייבת לפתור את העיניין לפני שאני מאבדת את השן. תודה, קרן

14/08/2014 | 08:07 | מאת: ד"ר אילן לוי

לקרן, ההחלה מטיפול שורש אורכת מספר שבועות או במקרים חריגים חודשים, אבל לא 4 שנים. אם השן כואבת משהו לא בסדר. השן עברה טיפול שורש ולכן אינה יכולה להיות רגישה משינוי טמפרטורה. אם קיימת רגישות כזו היא לבטח נגרמת משן אחרת

מנהל פורום טיפולי שיניים