עקירת שן בינה כירוגית

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

21/11/2003 | 11:32 | מאת: מישל

שלום, יש לי בעיה עם שן בינה אשר צמחה עקום והומלץ לי כבר מזמן לעקור אותה. הבעיה היא שעפ"י צילום פנורמי היא קרובה מאוד לתעלת עצבים ולכן הכירורג שראיתי אמר שיש אצלי סיכוי יותר גבוה מכרגיל לאבד תחושה בצד זה של הפה גם לאחר הניתוח. לצערי גם השיננית וגם רופאת השיניים אמרו לי שהשן עושה לי בעיות ואני חייבת להוציא אותה. הכירורג שראיתי מאוד מאוד הפחיד אותי וכרגע אני מרגישה שלא משנה מה אני אעשה המצב שלי יהיה לא טוב... שאלתי היא: האם כדאי לעשות את הטיפול בבית חולים או שזה לא משנה כל כך? האם יש מצב שבגלל שזה מיקום כל כך עדין ישקלו לעשות זאת בהרדמה כללית? מהם באמת הסיכויים שאני אאבד תחושה בצד זה של הפה והאם זה לצמיתות? בתודה מראש.

26/11/2003 | 10:33 | מאת: ד"ר לאון ארדקיאן

זה לא משנה כל כך במידה והכרורג הוא בעל ניסיון. אני ממליץ בפניך לבדוק שמדובר במומחה לכרורגיה פה ולסתות. ע"מ לבדוק האם השן קרובה לתעלת העצם המלצתי לבצע C.T. תוכנת שתלים אשר מראה בדיוק את מיקומה ועמדתה של השן ביחס לתעלת העצב. אכן קים סיכוי לאבד תחושה בשפה התחתונה בלבד בחצי של אזור הניתוח ע"מ לספק תשובה מהימנה יש לבדוק צילומים.

מנהל פורום טיפולי שיניים