סתימות

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

07/08/2014 | 10:05 | מאת: גלגל

היי בגיל 16 הורדתי גשר בגלל רווחים והרופא עשה לי השלמות (סתימה) ב4 השיניים הקדמיות כי 2 השיניים הקדמיות לא היו כלכך מרובעות והניבים היו די שפיצים וקטנים. היום אני בת 22. לפני כ3 חודשים הלכתי לרופא שיניים אחר וביקשתי לחדש כי השיניים התחילו להשחיר בחריצים בין שן לשן וגם היה מקום שקצת ירד שכבה של הסתימה וגם שם השחיר. הרופא לפי מה שהבנתי שייף לי את 4 השיניים הקדמיות כדי להוריד את כל הסתימה מגיל 16 (הגענו למצב שהוא עשה לי רווחים בין השיניים והוא עשה לי גם הרדמה כי הוא הגיע לעצב וזה כאב לי קצת) ואז שוב עשה על הכל סתימה חדשה. בשורה תחתונה השיניים יצאו יפות והייתי מרוצה. (שילמתי על הפרוצדורה 4,000שקל). אבל עכשיו, כ3 חודשים אחרי אני שוב רואה שמתחיל קצת להשחיר בחריצים של השיניים.. אני מצחצחת שיניים כל בוקר וכמעט כל ערב, לרוב עושה גם עם סילונית. חוט דנטלי אין לי כלכך אפשרות כי יש לי חוט קיבוע מאחורי השיניים הקדמיות וזה מגביל. המצב אמור להיות ככה? זה אמור להשחיר? יש משהו שאני עושה לא טוב או שאני צריכה לבוא אליהם בדרישה להחליף לי הכל? שילמתי על זה המון כסף ומבאס אותי שהשיניים לא מושלמות,וזה בטח יחמיר עם הזמן.. את/ה יכול/ה בבקשה להסביר לי מה זה אומר השלמה מחרסינה?אולי עדיף לי לעשות אותה וזהו? זה חזק? זה עדיף? זה לא משחיר? סליחה על החפירה ותודה מראש!

07/08/2014 | 16:21 | מאת: ד"ר אילן לוי

השחזורים מחומר מרוכב אינם לטווח ארוך אבל 3 חודשים זה קצר מדי. חזרי אל הרופא כדי שיבצע לשחזורים השלמה של הליטוש. ניתן לבצע בשיניים הקדמיות מעין מדבקות מחרסינה. התוצאה יוצאת יפה אבל גם לטיפול זה יש את הבעייתיות שלו. אם קיבלת תוצאה יפה עם השחזורים עדיף להישאר אתם.

מנהל פורום טיפולי שיניים