סתימה זמנית לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

11/06/2014 | 22:13 | מאת: עדן

ביום שני 9/6/14 עברתי טיפול שורש בשן 16 ולאחר מכן שמו לי סתימה זמנית(לבנה) עד למבנה+הכתר הזמני. כשקבעתי תור אמרו לי שיש תור רק בעוד שבועיים בתאריך 26/06/2014. השאלה שלי היא כזאת-האם הסתימה הזמנית יכולה להישאר באותה השן לתקופה של שבועיים?ועוד שאלה-יש לי רגישות בשיניים לאחר הטיפול ואפילו הרגשה של חוסר נוחות וקצת כאב באזור של הלסת(קרוב לראש).האם זה נורמלי?ותוך כמה זמן בערך אמורים הכאבים והרגישות לחלוף?

12/06/2014 | 11:28 | מאת: ד"ר אילן לוי

לעדן, הרגישות מסתיימת בד"כ בתוך 3 ימים אבל יכולה גם להימשך עד שבועיים. בשלב הסתימה הזמנית אחרי טיפול שורש קיים חשש לשבירה של השן ולכן כדאי להזדרז עם המשך הטיפול. בינתיים כדאי לוודא שבעת לעיסה השן אינה במגע עם הלסת הנגדית.

12/06/2014 | 12:11 | מאת: עדן

האם אני יכולה לעבור למרפאה אחרת של כללית שהתור שלה הוא יותר קרוב או שאני חייבת להמשיך באותה המרפאה?כי כמובן שמי שעשתה את טיפול השורש היא עושה רק את טיפול השורש ואז אני מופנת לרופא אחר שמתאים לי את המבנה והכתר הזמני...

מנהל פורום טיפולי שיניים