מי ומה מתאים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

21/11/2003 | 00:35 | מאת: דפנה

שלום רב, אני סובלת מתסמונת המסתם המטרלי,וחייבת לקחת אנטיביוטיקה לפני כל טיפול שינים . לצערי,כל אחד מהרופאים שפניתי אליהם אומר לי מינון אחר לאניטיביוטיקה,והיה גם רופא שאמר שלכל טיפול שהוא מבצע יש מינון אחר פעם גרם וחצי לפני טיפול ופעם 2 ,אני פונה אליכם בשאלה מהו המניון הנכון להיום. שאלה נוספת,בביקור האחרון לקחתי אניטיביוטיקה,הרופא פתח את השן,הסתכל ואמר שזה טיפול שורש של תעלה אחת והוא אינו מבצע טיפול כזה. השאלה היא האם אני מטופלת אצל רופא או סנדלר..מבלי לפגוע חשבתי שעל פי הצילומים רופא אמור לדעת אם יש טיפול שורש ואם כן לעשותו אני טועה ? ושאלה אחרונה,האם לטיפול אורטודנטי יש השלכות על MVP? תודה מראש

26/11/2003 | 18:48 | מאת: דפנה

מדוע לא ענו לי?

26/11/2003 | 20:32 | מאת: ד"ר שאול לין

מצטערים על העיקוב לקח מעט זמן לעדכן את האתר של דוקטור עם זה של רמב"ם . למעשה האתר לנו נפתח היום בלבד. לשאלתך. המינון לאנטיביוטיקה פרופילקטיט הינה 2 גרם מוקסיפן שעה לפני הטיפול בלבד. לשאלה על הסנדלר אני דווקא חושב שיש רופא אמיץ שטוען שטיפולי שורש מומחה צריך לעשותו וזה שינוי רב. לפני 20 שנה היה רופא המשפחה עושה את הכל . האם כיום כאשר ישנה בעיה בלב תפני לרופא משפחה בלבד לא. הנטיה כיום היא התמקצעות בתחומים השונים , לאחר סיום רפואת השיניים למדתי עוד 4 שנים להיות מומחה לאנדודונטיה ( טיפולי שורש) ואני חושב שמומחים כמוני ואנוכי עושים ט"ש טוב יותר מרופא כללי . וזה גברתי רק לטובתך.

מנהל פורום טיפולי שיניים