שיקום הפה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

20/11/2003 | 18:16 | מאת: יובל

שלום רציתי לשאול חסרות לי 5 שיניים אחד אחרי השני בלסת עליונה רציתי לשאול איזה אלטרנטיבות יש לי לשיקום הפה ואני רציתי לשאול גם אם תוכלו להסביר לי על סוגי תותבות האם עדיף לעשות תותבת לא מפלסטיק ?ואיך התותבת אמורה להחזיק ומה יותר עדיף שתלים או תותבת ? תודה

27/11/2003 | 01:05 | מאת: ד"ר צבי גוטמכר מומחה בשקום הפה

יובל כתב/ה: > > שלום רציתי לשאול חסרות לי 5 שיניים אחד אחרי השני בלסת עליונה > רציתי לשאול איזה אלטרנטיבות יש לי לשיקום הפה > ואני רציתי לשאול גם אם תוכלו להסביר לי על סוגי תותבות האם עדיף > לעשות תותבת לא מפלסטיק ?ואיך התותבת אמורה להחזיק > ומה יותר עדיף שתלים או תותבת ? > > תודה שלום יובל לגבי חסר של 5 שיניים ברצף יש שתי אפשרויות טיפול ( השלמת שיניים אלו ): 1. שיקום חסר שיניים אלו בעזרת תותבת חלקית נישלפת אשר משלימה את חסר השיניים. על המתרפא לשלוף תותבת זו לפחות פעמיים ביום לצורך ניקיון.יתרונות שיטה זו : אין צורך בביצוע כירורגיה לצורך שתלים, משך השיקום קצר, זול.חסרון: נישלפת ( לא קבועה ) וצריך לנקותה מחוץ לפה. התותבת נתמכת על החך וווים על השיניים הסמוכות לתותבת ( בעייה אסתטית ). 2. שיקום נתמך שתלים. הכוונה כתרי חרסינה המחוברים לשתלים שמוחדרים לעצם. יתרונות: שיקום קבוע ( לא ניתן לשליפה על ידי המתרפא ). הרגשה של שיניים טבעיות. חסרונות: יש צורך במעורבות כירורגית אחת או יותר בהתאם לכמות העצם באזור ההשתלה, עלות יקרה. עדיפות לשיקום על גבי שתלים מהסיבות הבאות: 1. נוחות למתרפא - שכן אין צורך בשליפת התותבות לאחר הארוחה לניקיון 2. יתרון מכני - תותבת נישלפת אכן משלימה את חסר השיניים ונותנת פתרון אסתטי חלקי. אך השיניים בחלל הפה ( שעליהן נישענת התותבת ) צריכות לשאת בעומס התותבת בנוסף לעומס שיש בחלל הפה כתוצאה של חסר 5 השיניים שלא משתתפות בלעיסה. התותבת הנשלפת לא משלימה את השורשים ( שהם מקבלי העומס ) החסרים אלא רק את הכותרות. כאשר אנו משתמשים בשתלים אנו למעשה " יוצרים " שורשים נוספים אשר משתתפים בעומס. על ידי כך חלוקת כוחות הלעיסה פיזיולוגים יותר. בהצלחה בשיקום.

27/11/2003 | 01:05 | מאת: ד"ר צבי גוטמכר מומחה בשקום הפה

יובל כתב/ה: > > שלום רציתי לשאול חסרות לי 5 שיניים אחד אחרי השני בלסת עליונה > רציתי לשאול איזה אלטרנטיבות יש לי לשיקום הפה > ואני רציתי לשאול גם אם תוכלו להסביר לי על סוגי תותבות האם עדיף > לעשות תותבת לא מפלסטיק ?ואיך התותבת אמורה להחזיק > ומה יותר עדיף שתלים או תותבת ? > > תודה שלום יובל לגבי חסר של 5 שיניים ברצף יש שתי אפשרויות טיפול ( השלמת שיניים אלו ): 1. שיקום חסר שיניים אלו בעזרת תותבת חלקית נישלפת אשר משלימה את חסר השיניים. על המתרפא לשלוף תותבת זו לפחות פעמיים ביום לצורך ניקיון.יתרונות שיטה זו : אין צורך בביצוע כירורגיה לצורך שתלים, משך השיקום קצר, זול.חסרון: נישלפת ( לא קבועה ) וצריך לנקותה מחוץ לפה. התותבת נתמכת על החך וווים על השיניים הסמוכות לתותבת ( בעייה אסתטית ). 2. שיקום נתמך שתלים. הכוונה כתרי חרסינה המחוברים לשתלים שמוחדרים לעצם. יתרונות: שיקום קבוע ( לא ניתן לשליפה על ידי המתרפא ). הרגשה של שיניים טבעיות. חסרונות: יש צורך במעורבות כירורגית אחת או יותר בהתאם לכמות העצם באזור ההשתלה, עלות יקרה. עדיפות לשיקום על גבי שתלים מהסיבות הבאות: 1. נוחות למתרפא - שכן אין צורך בשליפת התותבות לאחר הארוחה לניקיון 2. יתרון מכני - תותבת נישלפת אכן משלימה את חסר השיניים ונותנת פתרון אסתטי חלקי. אך השיניים בחלל הפה ( שעליהן נישענת התותבת ) צריכות לשאת בעומס התותבת בנוסף לעומס שיש בחלל הפה כתוצאה של חסר 5 השיניים שלא משתתפות בלעיסה. התותבת הנשלפת לא משלימה את השורשים ( שהם מקבלי העומס ) החסרים אלא רק את הכותרות. כאשר אנו משתמשים בשתלים אנו למעשה " יוצרים " שורשים נוספים אשר משתתפים בעומס. על ידי כך חלוקת כוחות הלעיסה פיזיולוגים יותר. בהצלחה בשיקום.

מנהל פורום טיפולי שיניים