שן אפורה אצל בת שנתיים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

20/11/2003 | 10:50 | מאת: מיכל

לבתי בת השנתיים ורבע נשברה לפני יותר משנה חתיכה קטנה מאחת השיניים הקדמיות העליונות. אני לא יודעת איך זה קרה, כנראה שזה קרה בגן למרות שהם טענו שהם לא ראו כלום. מיד כאשר גיליתי זאת לקחתי אותה לרופאת שיניים שהסתכלה ואמרה שלא נראה שגרם נזק לשן וכנראה היא רק נשברה בחלקה אבל היא אמרה לי לשים לב שהשן לא משנה את צבעה לאפור. כעת, לאחר יותר משנה שמנו לב שהשן מתחילה לאחרונה להאפיר, מקדימה ומאחורה. השאלה היא מה עושים במקרה כזה? האם סביר להניח שיעקרו לה את השן והיא תשאר ללא שן קדמית עד שתצמח לה שן הבשר? אם כן, איך עוקרים שן לילדה כל כך קטנה? האם העדר שן קדמית אחת לא עשוי להשפיע על כלל מבנה השיניים שלה בהווה ובעתיד? האם יכול להגרם נזק כלשהוא אם לא יעקרו את השן? היא עצמה לא סובלת שום כאב או אי נוחות, אוכלת היטב ומשתמשת גם בשיניים הקדמיות. תודה מיכל

29/11/2003 | 12:27 | מאת: ד"ר שאול לין

שיניים נשירות רבות שעוברות חבלה משנות את צבען לאפור וזה סימן שהעצב של השן איבד את חיותו. למרות זאת ברוב המקרים לא נוצרת דלקת והשן יכולה להשאר בפה עד לנשירתה הטיבעית ללא נזק לשן הקבועה. ישנם מקרים שאכן נוצרת דלקת ויש צורך לבצע טיפול שורש או עקירה של השן. אבחנה זו צריכה להעשות ע"י רופא שיניים מומחה ברפואת שיניים לילדים, ולכן יש צורך במעקב על שן זו כל חצי שנה + צילום רנטגן. אם יש צורך לטפל ניתן בגיל הזה לבצע את הטיפול בעזרת תרופת טישטוש אבל מומלץ מאד לטפל משום שהנזק שיכול להגרם לשן הקבועה גבוה.

29/11/2003 | 17:55 | מאת: ד"ר צבי גוטמכר

שלום מיכל כדי לתת לך תשובות מדויקות לכל שאלותיך יש להיעזר בבדיקה קלינית מלווה בצילומי רנטגן. המלצתי לך להיעזר בחוות דעת של רופא שיניים מומחה לרפואת שיניים לילדים ( פדודונט ) ניתן למצוא את רשימת המומחים בדפי זהב. בהצלחה .

מנהל פורום טיפולי שיניים