לחי לעוסה - דחוף

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

27/11/2003 | 21:57 | מאת: חגית

שלום רב, יש לי בעיה שמאוד מטרידה אותי ואני לא יודעת מה לעשות. כנראה, ללא מודע אני "לועסת" את הלחי בתוך הפה. לטענת רופא השיניים שלי, אין סימנים לחריקת שיניים בלילה וזה לא נעשה בזמן לעיסת אוכל, הוא טוען שאני ללא מודע מזיזה את הלחי או את השיניים וכך למעשה גורמת לחיכוך וללעיסת הלחי. יש לציין שעקרתי את שיני הבינה, והשן האחורית למעלה היא לא ישרה - אלא בהטיה לכיוון הלחי. הרופא טוען שאם לא אפסיק ללעוס את הלחי, זה יכול להתפתח בעתיד חלילה לסרטן!! אני חוששת ומתוסכלת כי אני לא יודעת מה אני עושה לא טוב?, אני לא יודעת מה אני צריכה להפסיק לעשות? האם עלי לעקור את השן האחורית? האם אתה יכול להמליץ לי למי לפנות בנושא? ממש ממש דואגת - חגית.

28/11/2003 | 18:44 | מאת: ד"ר שאול לין

חגית שלום . אני ממליץ לפנות למחלקת פה ולסתות רמב"ם מכיוון שישנה יחידה לכרורגיה ובנוסף ישנו אורטודונט אשר יוכל לבדוק את אפשרויות ןלתת תוכנית טיפול. ט"ל של המחלקה 8520989 .

מנהל פורום טיפולי שיניים