מבנה יצוק או יתד?

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

24/11/2003 | 22:31 | מאת: יעל

בשן שהיה עליה כתר נזקקתי לחידוש טיפול שורש. עתה עליי לעשות כתר חדש. מה עדיף מבנה יצוק או יתד? (בכתר הקודם היה מבנה יצוק. מדובר באחת השיניים הקדמיות) תודה יעל

27/11/2003 | 20:27 | מאת: ד"ר צבי גוטמכר

יעל כתב/ה: > > בשן שהיה עליה כתר נזקקתי לחידוש טיפול שורש. עתה עליי לעשות כתר > חדש. מה עדיף מבנה יצוק או יתד? (בכתר הקודם היה מבנה יצוק. מדובר > באחת השיניים הקדמיות) > תודה יעל שלום יעל כל מבנה מורכב מיתד וחלק כותרתי. המבנים מתחלקים למבנים מידיים ( שמבוצעים במרפאה על ידי הרופא ). ומבנים יצוקים אשר מבוצעים במעבדה על ידי טכנאי שיניים. במקרים בהם יש חסר רב של חומר שן כותרתי מומלץ על ביצוע מבנה יצוק. ברוב המקרים בהם היה מבנה יצוק ובוצע חידוש טיפול שורש, יש לבצע מבנה יצוק חדש.

מנהל פורום טיפולי שיניים